Vakbondsstandpunten


Articles / Artikelen

13/11/2013
  KSR-01

Vakbonden steunen oproep Filipijnen aan klimaatconferentie

Vakbonden steunen oproep Filipijnen aan klimaatconferentie Het Internationaal Vakverbond (IVV) ondersteunt sterk de oproep van de Filipijnse regering aan de klimaatonderhandelingen van de Verenigde Naties in Warschau om dringend maatregelen te nemen. Deze oproep komt er nadat vrijdag een tyfoon (...)
22/12/2012
  KSR-01

Vlaams akkoord met bedrijven over energiebesparing is maat voor niets

De vakbonden ACV, ABVV en ACLVB, samen met de milieubeweging BBL en de organisatie Arbeid en Milieu zijn ontgoocheld over het akkoord dat de Vlaamse overheid afsloot met de Vlaamse bedrijven over de nieuwe Energiebeleidsovereenkomsten. Volgens de organisaties zullen deze overeenkomsten niet zorgen voor de broodnodige energiebesparing bij de industrie. De regering laat zo een kans liggen om onze industrie weerbaar te maken tegen stijgende energieprijzen.

22/07/2012
  KSR-01

ABVV en klimaat

http://www.abvv.be/web/guest/klimaat Het ABVV vindt de klimaatsverandering één van de belangrijkste uitdagingen voor de mensheid. We bekommeren ons om het klimaat en het leefmilieu omdat : • werkgelegenheid de allereerste bekommernis is van het ABVV Ons leefmilieu geeft dé kans om kwaliteitsvolle (...)
22/07/2012
  KSR-01

Waarom milieu & energie syndicale thema‘s zijn

Waarom milieu & energie syndicale thema‘s zijn Omdat er ook ook een ernstige crisis is van het klimaat en het leefmilieu (naast de financiële, economische en sociale crisis). Milieu en energie in het sociaal overleg 4 redenen om milieu op de syndicale agenda te zetten 5 uitvluchten van (...)
22/07/2012
  KSR-01

Vlaams akkoord groenestroomcertificaten dreigt elektriciteitsprijzen voor gezinnen te doen stijgen

woensdag 30 mei 2012 Vlaams akkoord groenestroomcertificaten dreigt elektriciteitsprijzen voor gezinnen te doen stijgen De Vlaamse regering kondigt fier aan dat er een akkoord is over de hervorming van de groenestroomcertificaten. In het persbericht geeft men aan dat vandaag de gezinnen en (...)